Wacker E-43 N élelmiszeripari szilikon ragasztó /90 ml/

Cukrászati önthető szilikon nyomóforma
október 23, 2017
augusztus 13, 2018
Mutasd mind

   

Wacker E-43 N élelmiszeripari szilikon ragasztó /90 ml/

A szilikonragasztók elsősorban szilikon alapanyagú termékek ragasztásához lettek kifejlesztve, de napjainkban már a tömítéstechnika és a ragasztás technika nélkülözhetetlen elemét képezik. A szilikonok ragasztása nem egyszerű feladat. Egy jó minőségű ragasztás sok tényező együttes hatásának a végeredménye. A szilikon termékek oldatba nem vihetők, így ellentétben a pvc vagy hagyományos gumik ragasztása során kialakuló kémiai kötés helyett a szilikonoknál csak adhéziós kötés jön létre. A ragasztási pontot jobban megvizsgálva részleges kémiai kötés ugyan megfigyelhető, de a térháló szerkezet nem alakul ki csak részlegesen, így a legjobb ragasztás is csak 60-70%-os kötés szilárdságot biztosít. Nyugvó tömítések esetében ez kiváló érték, de dinamikus, vagy nagy igénybevételnek kitett tömítések, alkatrészek esetén olykor még ez az érték is kevésnek bizonyulhat. Az ilyen típusú ragasztási feladatok megoldására alkotta meg a német Wacker Chemie Gmbh az „ E „elnevezésű ragasztó családot.

E-43 n élelmiszeripari szilikon ragasztó

Wacker E-43 N élelmiszeripari szilikonragasztó

A Wacker E-43 –es szilikonragasztó egy egykomponensű ecetsav bázisú szilikonragasztó. Jó tapadó képessége miatt elsődlegesen függőleges felületek vagy idomok, profilok csövek ragasztására ajánlott. Az ecetsav képes a szilikont részlegesen oldatba vinni, így akár 80% kötési szilárdság is létrehozható. (80%-os kötésszilárdság csak szilikon-szilikon ragasztására értendő). Az egykomponensű szilikonok kötése szobahőmérsékleten és atmoszférikus nyomáson történik. A ragasztási hőmérséklet és a levegő nedvesség tartalma befolyásolja a kötési illetve az úgynevezett bőrösödési időt. Ha a két értéket emeljük a kötés intenzitását gyorsíthatjuk anélkül, hogy a végleges ragasztásunk jósági fokát negatívan befolyásolnánk

Ragasztás menete

Korábban írtuk, hogy egy jó kötés sok tényezőtől függ. Mint minden ragasztásnál a szilikonok esetében is a felületek előkészítése a legfontosabb. Poros, zsíros, szennyezett és nedves felületen még a legjobb ragasztó sem fog csodát tenni. Mindenképp szükséges a felületek megtisztítása, szükség esetén aktiválása. Ez történhet semleges mosószeres vízzel, vagy extrém esetben hígítóval, vagy tiszta alkohollal. Fontos, hogy szilikon felületek tisztítását aromás szénhidrogén származékokkal soha ne végezzük, mert roncsolják, duzzasztják a szilikonokat. A megtisztított, száraz felületekre felhordjuk a ragasztót, majd hőmérséklettől függően 10-15 percig hagyjuk bőrösödni. A bőrösödés kezdete úgy figyelhető meg, hogy a felvitt ragasztó felületén vékony hártya keletkezik. A jelenség észlelése után a két felületet összeillesztjük, majd súlyokkal terheljük, illetve sablonban rögzítjük. A rögzítés 12 óra múlva bontható, de a teljes ragasztás csak 24 óra múlva terhelhető (beépíthető, felhasználható).

Szilikon termék ragasztása fémre

A legspeciálisabb ragasztási feladat, ha a szilikonokat fémekhez kell rögzíteni. Segítséget jelenthet, ha fém felülete érdes, homokszórt, csiszolt ugyanis a szilikonragasztó a felületi karcok miatt nagyobb felületen képes a bordákba, karcokba belekapaszkodni, és így a kívánt szilikon terméket megfelelően rögzíteni. Bizonyos fémek esetében még a legalaposabb tisztítás vagy felületkezelés sem elégséges (korrózióálló acélok). Ilyen esetekben csak alapozók használatával lehet megfelelő ragasztást létrehozni. Ezek az alapozók szintén a Wacker Chemie által gyártott Grundierung-ok (alapozók). A ragasztani kívánt felületre ecsettel felhordjuk az alapozót, majd száradás után az alapozott felületre visszük fel a ragasztót.

A Wacker E-43 szilikonragasztót olyan ipari vagy magán felhasználók számára ajánljuk, ahol a felhasználás során, elengedhetetlen a ragasztás megfelelő mechanikai erőssége és stabilitása.

Ragasztás technológiai ajánlás:

A ragasztandó vagy tömítendő felületeket meg kell tisztítani, zsírtalanítani illetve szükség esetén szárítani is. Az Wacker E-43 nyitott (bedolgozhatósági) ideje 5-40 °C között 5 – 25 percig terjed, ezután előbb bőrösödés, majd a teljes átkötés következik be. 5 mm vastagságban a teljes átkötés kb. 24 óra. A felesleges anyagot megkötés előtt ronggyal vagy benzines vattával célszerű eltávolítani.

1 darab Wacker E-43 N élelmiszeripari szilikon ragasztó /90 ml/ ára: 3670 HuF/db

A Wacker E-41 90 ml-es és az E-43 90 ml-es és az E-43 N 90 ml-es kiszerelésű szilikonragasztóból folyamatos raktárkészletet biztosítunk, így a termék akár egy munkanapon belül is átvehető cégünk telephelyén! A megrendelt szilikon termék várható kiszállításáról sms-ben vagy telefonon a megrendeléstől számított 1 órán belűl értesítjük!

Átvétel:
GLS előreutalás: 1550 Ft, GLS utánvét: 1715 Ft, Személyes átvétel: 1097 Bp. Kén itca 8. K épület

Megrendelés:

sari-szilikonfeldolgozo-webaruhaz

Telefon: 06-30-327-7255, email:info@sariszilikon.hu, webáruházi felületen keresztül

Szakmai információk, formakészítési, öntési vagy a termékkel kapcsolatos információk kérhetők az alábbi elérhetőségeken:

Sári Gábor / szakmai vezető, ügyvezető
Tel: 06-30-648-1665
email: sari.gabor@sariszilikon.hu

Sári Gábor István / mérnök üzletkötő
Tel: 06-30-327-7255
email: sari.gistvan@sariszilikon.hu

Sári Szilikonfeldolgozó Kft
H-1097 Budapest Kén utca 8.
Térkép!
Hétfőtől-Péntekig 7:45-17:00
Tel: 06-30-327-7255, 06-30-648-1665
Email: info@sariszilikon.hu

Termékeinket megtalálhatja az Árgép rendszerében is, így meggyőződhet termékeink alacsony és versenyképes árairól!

Az oldalon található minden szöveg es és képi információ a Sári Szilikonfeldolgozó Kft. saját tulajdona. Ezen anyagok bármilyen jellegű felhasználása, más hasonló oldalon való szerepeltetése, megjelenítése, másolása vagy átültetése a vásárlók megtévesztése, félrevezetése végett 1996. évi LVII. törvény értelmében szigorú jogi büntetést von maga után!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Védett tartalom!