SilCast® Önthető szilikongumi termékek
november 24, 2016
Szilikongumi profil fejlesztés
február 1, 2017
Mutasd mind

Futópad szilikon olajok a Sári Szilikonfeldolgozó Kft kínálatában

Miért van szükség a futópadok szalagjainak a kenésére?

A futópadokon ébredő terhelés mindenesetben a szalag közepén jelentkezik, ahol a felhasználó a saját súlyából fakadóan a járófelületet és a szalagot egymáshoz paszírozza. Nem megfelelő kenés esetén az említett felületen fellépő súrlódóerő károsan nagy értéket ér el, ami nemcsak a szalagot, de a motort és a hajtás egyes elemeit, szíjat és ékszíjtárcsákat is nagymértékben károsítja. Megfelelő kenőolaj alkalmazásával a surlódó erő jelentősen csökkenthető, így megóvjuk és védjük a futógépünk mechanikai állapotát és jelentős mértékben meghosszabíthatjuk a gépeink élettartamát. 


M
iért éppen szilikon olaj?

Megfelelő kenést számos olaj tud biztosítani, de a futópadok ilyen esetben is kiemelkednek az általános gépek csoportjából. A futószalag alapanyaga és a fellépő surlódási hőmérsékletek miatt, csak szintetikus és magas hőmérsékleten is változatlan viszkozitással rendelkező szilikon olajok használhatók futópadok kenésere. Nem oldja, vagy kársoítja a gumiszalag társított rétegeit és nagyobb terhelés mellett is megfelelő kenést biztosít az érintkező felületek között.


Milyen viszkozitást válasszunk?

Futópadok esetén ez mindig egy nagyon védett és sajnos kicsit kényes kérdés. Általános szempontokat figyelembe véve, a középesen sűrű szilikon olajok a legoptimálisabbak erre a feladatra. A lágy, alacsony viszkozitású olajok terhelés hatására rövid használat után is egyszerűen kifolynak, kinyomódnak a kenni kívánt felületek közül, így rendkívűl gyorsan elveszítik kenőhatásukat. Mindezek mellett a megfelelő adagolásuk is igazán nehézkes, így előfordulhat, hogy olyan gépalkatrészek is olajkenést kapnak melyek esetében nem feltétlenül lenne indokolt, vagy épp hasznos. A nagyon sűrű szilikon olajok, pedig még extrém terhelések esetén sem tudnak olyan jellegű siklást biztosítani, ami optimális terhelést biztosítana a motor és a hajtáslánc számára. Számos vizsgálat és kísérlet alapján határozták meg azt a viszkozitási skálát, ami a legoptimálisabb értékeket kínálja a tökéletes kenéshez.

Az ajánlott viszkozitások futópadokhoz:

Nagyobb terhelés vagy gyakoribb használat mellett az AK M-1000 a megfelelő. Otthoni felhasználáshoz, kisebb terhelésekhez az AK M-750 a legoptimálisabb.

 
A szilikon olajokról általában :

Nagytisztaságú, jó folyóképességű, hőálló szilikonolaj, kiváló korrozióvédő és víztaszító hatással. Bevonata ideális tartós kenőfilmet képez a kezelt felületen. Alkalmazható minden forgó, csúszó felülethez, elsősorban műszer és háztartási gépek karbantartásához.
Speciális tulajdonságok:


– minimális fizikai tulajdonság változás széles hőmérséklet tartomány mellett,
– kiváló víztaszító képesség,
– magas kémiai semlegesség,
– alacsony felületi feszültség és emiatt magas felületi aktivitás,
– jó dielektromos tulajdonságok,
– magas lobbanási hőmérséklet,
– alacsony dermedés pont,
– jó hőállóság,
– az oldószerekkel kiválóan oldható.


Fizikai tulajdonságok:

    

 

Sári Szilikonfeldolgozó Kft.

H-1097 Budapest Kén utca 8.
H-Sz-Cs 7:30-14:00  k-P 7:30-16:00
Tel: 06-30-327-7255, 06-30-648-1665
Email: info@sariszilikon.hu


SáriSzilikonfeldolgozó Kft webáruház

Szilikon olaj termékeink megvásárolhatók webáruházi felületünkön

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Védett tartalom!